Skiën

 

Natuurlijk is skiën tussen besneeuwde bergtoppen met de zon hoog aan de hemel, de mooiste ski-ervaring die er is. Maar…

Met een optimale voorbereiding op onze indoorbaan kun je in de sneeuw straks direct aan de slag. Iedereen stelt zich een ander doel voor: de één wil zonder angst, de ander gecontroleerd, de meer gevorderden willen parallel kunnen skiën, of meer extreem carven. Voor elk van deze doelen is indoorskiën zeer geschikt!

Indoorskiën wordt gedaan op een tapijt van 5 bij 10 meter waarbij je met je gezicht naar een spiegel staat. Je kunt jezelf dus zien skiën! Dit ‘rollende tapijt’ draait onder je door. Door de baan te laten draaien krijg je letterlijk… een eindeloze afdaling!

De skileraar staat voor de baan en geeft aanwijzingen. Vaak skiet deze zelf mee, want: zien skiën doet skiën! Doordat je ook nog eens voor de spiegel staat kun je meteen zelf zien wat goed en wat minder goed gaat en of je de aanwijzingen goed oppakt. Dat is één van de vele voordelen van indoorskiën.

Je verbetert daarnaast je techniek en conditie aanzienlijk. Doordat je “eindeloos” kunt skiën is het de ideale manier om de juiste beweging aan te leren.

De persoonlijke aandacht is maximaal, omdat er niet meer dan drie personen tegelijk op de baan staan + tijd- en energieverlies door sleepliftjes en klimpartijen? Daar hebben we bij Skicentrum Hilegom geen last van.

Interesse gekregen in eventueel een proefles met Jordy of één van onze andere leraren? Klik dan op één van onderstaande lessen of neem contact op.

skicentrum hillegon - skien

Contact

Prijzen seizoen 2017 / 2018 Flexibele Leskaart